
Hejhej!
Jag har alltid tyckt om spenat. När jag var liten och mamma lagade fiskpinnar och spenat så ratade jag fiskpinnarna och åt spenaten. En annan favorit är pasta, vem tycker inte om pasta liksom?
Här om dagen hittade jag ett recept i en tidning som innehöll just dessa, vilket gav mig inspiration till att göra något liknande.
Studentlivet är hektiskt, så när jag väl tar mig tid att laga god mat brukar jag passa på att laga några portioner så att det räcker några dagar. Om man vill, kan man ju frysa ner någon portion!
För 4 portioner:
250 gram fryst spenat
1 silverlök/gul lök
2 vitlöksklyftor, pressade
200 gram rökt skinka
1 förpackning färska lasagneplattor
2 dl matgrädde
2 dl mjölk
Ca 100 gram riven ost
Salt, peppar
Smör till stekning och form


Tina spenaten och krama ut vätskan. Fräs spenaten tillsammans med hackad lök, vitlök och tillsätt strimlad skinka. Krydda med salt och peppar. Fördela blandningen på de färska lasagneplattorna, rulla ihop dem och lägg dem i en smord ungsform. Snabbvariant: Häll över mjölken och grädden och strö sist över osten, ELLERgör en bottenredning, häll på mjölken och grädden och låt koka upp och tjockna. När det kokat upp och tjocknat drar du kastrullen av plattan och rör i osten. Häll sedan ostsåsen över rullarna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter i 225 grader.

Riktigt gott! Till och med pojkvännen som inte alls gillar spenat tyckte om det.
Kram!
Jossie