TILL STARTSIDAN

Hemmagjord drottningsylt & pannkakor

Publicerad 2012-04-01 17:35:52 i Allmänt,



Jag vet inte om jag vill kalla pannkaka för mat, oavsett hur gott det än må vara så tycker jag mest att det smakar efterrätt, men det blev i alla fall just pannkaka till lunch idag. Jag hade dock ingen sylt hemma, (och pannkaka utan sylt går ju inte!) så vad gör man då? Man gör egen sylt såklart!
Jag hade aldrig gjort sylt förut, men hade bär i frysen och tänkte "hur svårt kan det vara?" Och svårt var det absolut inte i alla fall! Testa du också! :)

Såhär gjorde jag;


Drottningsylt
Räcker till 4-6 portioner

200 gram hallon
150 gram blåbär
2.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 st gelatinblad
2 tsk citronsyra

Jag började med att röra ihop hallon, blåbär och socker i en kastrull och sedan låta det koka upp och koka i några minuter. Under tiden la jag gelatinbladet i blöt. När bären och sockret kokat upp drog jag kastrullen åt sidan och tog bort skummet med en sked. Sedan blandade jag i gelatinbladet och citronsyran och lät det svalna.



Pannkakor är jättelätta att göra! Utgå ifrån hur många det ska räcka till och använd lika många ägg. Sedan tar man lika många deciliter mjöl och dubbelt så många deciliter mjölk. Såhär:

Pannkakor för 2 personer:
2 st ägg
2 dl mjöl
4 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
En nypa salt

Blanda ihop och stek!




Må väl!

Kram,
Jossie

KOMMENTERA?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jossie

När jag var liten var mitt största intresse att pyssla, att skapa saker. Det är ett intresse som jag aldrig växt ifrån, det har bara utvecklats. Idag skapar jag kanske inte samma saker som jag gjorde som 7 åring, men det är samma sak i skapandet jag älskar som mest - processen. Att sätta igång med något och inte riktigt veta hur det kommer att sluta är underbart och spännande. Det är själva skapandet jag älskar mer än den slutgiltliga skapelsen, även om den oftast är ätbar och väldigt god... :) Kontakta mig? [email protected]

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela