Ugnsstekt kycklingfilé med grönt
Hejhej! =)
Idag kände jag för att göra något annorlunda till middag, och det blev marinerad kyckling i ugnen med stekta grönsaker och svarta bönor.
Jag vill bara förtydliga att jag inte tror på att utesluta något permanent från kosten, men idag gjorde jag detta för att jag ville ha lite variation! :) (och för att zucchini är så himla gott!)
Idag kände jag för att göra något annorlunda till middag, och det blev marinerad kyckling i ugnen med stekta grönsaker och svarta bönor.
Jag vill bara förtydliga att jag inte tror på att utesluta något permanent från kosten, men idag gjorde jag detta för att jag ville ha lite variation! :) (och för att zucchini är så himla gott!)
Såhär gjorde jag:
2 portioner
1 stor kycklingfilé
1 msk rapsolja
2 msk soja
1 citron, saften
1 stor vitlöksklyfta
Salt, peppar
½ zucchini
1 paprika
½ rödlök
1 vitlöksklyfta
Ca 1 dl svarta bönor, blötlagda
Olja till stekning
Gör en marinad av citron, rapsolja, soja, vitlök och krydda av med salt och peppar. Putsa och skär kycklingfilén i mindre bitar och lägg dem sedan i marinaden. Låt stå i kylskåp en stund medan ugnen blir varm, 200 grader. När ugnen är varm lägger du kycklingbitarna i en smord ugnsform och häller över marinaden. Stek i mitten av ugnen i 20 minuter.
När det är ungefär 10 minuter kvar av kycklingen tärnar du zucchinin, skär löken och papriken och steker i lite olja. Efter ungefär 7 minuter pressar du ned vitlöken och tillsätter svarta, avrunna bönor och låter det bli varmt. Ta sedan ut kycklingen! Man behöver ingen sås till detta, för kycklingen blir så himla saftig.
För maximerad smakupplevelse - servera med riven parmesanost!
Mmmmuuuums!


Kram!
Jossie