TILL STARTSIDAN

Pastagratäng med spenat

Publicerad 2012-09-18 18:06:00 i , Mat, Vegetariskt,

Hej!
Jag ska alldeles strax värma det som är kvar av pastagratängen jag gjorde igår. Den blev riktigt mumsig! JAg gjorde såhär:

2 portioner
200 gram spenat
Valfri pasta, 2 portioner
1 stor vitlöksklyfta
3 dl mjölk
50 gram riven ost
Salt, peppar
Smör och vetemjöl till redning

Koka valfri pasta, jag använde fullkorns tagliatelle. Under tiden pastan kokar så fräser man spenaten i lite olja tillsammans med pressad vitlök. Jag använde fryst spenat, och då är det viktigt att krama ur vätskan ur den tinade spenaten innan man fräser den. När spenaten är klar gör man en ostsås, där man börjar med en bottenredning där man smälter lite smör i en kastrull och vispar ned lite mjöl och sedan hället i mjölken och låter det koka upp under omrörning. När det kokar upp kommer det att tjockna, och då drar man kastrullen från plattan och rör sedan ned den rivna osten. Om man har ned osten när mjölken kokar kan det lätt skära sig.
Smörj en ugnsform och rör samman pastan, spenaten och ostsåsen i formen.
Grädda i mitten av ugnen, i 200 grader, i ungefär 25 minuter.





Mums filibabba!
Nu ska jag gå och äta.
Kram!
Jossie

 

KOMMENTERA?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jossie

När jag var liten var mitt största intresse att pyssla, att skapa saker. Det är ett intresse som jag aldrig växt ifrån, det har bara utvecklats. Idag skapar jag kanske inte samma saker som jag gjorde som 7 åring, men det är samma sak i skapandet jag älskar som mest - processen. Att sätta igång med något och inte riktigt veta hur det kommer att sluta är underbart och spännande. Det är själva skapandet jag älskar mer än den slutgiltliga skapelsen, även om den oftast är ätbar och väldigt god... :) Kontakta mig? [email protected]

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela