Morotskaka!

Gör såhär:
Morotskaka
3 ägg
3 dl socker
4 dl morötter, fint rivna
1½ dl rapsolja
1½ dl rapsolja
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
2 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
En nypa salt
1 ask färskost, 200 g
2 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
En nypa salt
1 ask färskost, 200 g
60 g smör
2½ dl florsocker
2½ dl florsocker
Vispa ägg och socker vitt och pösigt och rör ned morötter och olja. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kryddor i en separat bunke och rör sedan ned det i smeten. Täck en mindre form, modell mindre långpanna, med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i 20 minuter.
När kakan har svalnat blandar man ihop färskost med smör och florsocker och breder på kakan. Skär sedan i lagom stora bitar.
Nam nam nam, de bara smälter i munnen.. :)
Kram!
Jossie
När kakan har svalnat blandar man ihop färskost med smör och florsocker och breder på kakan. Skär sedan i lagom stora bitar.
Nam nam nam, de bara smälter i munnen.. :)
Kram!
Jossie