TILL STARTSIDAN

Rabarberkräm

Publicerad 2012-05-21 23:39:37 i Allmänt,



Heeej!

Jag är en sån där som inte är hungrig på mornarna och får tvinga i mig något att äta till frukost för att orka med dagen. När man måste tvinga i sig något till frukost så brukar yoghurt funka bra och just det har jag gjort varenda dag hela den här terminen. Nu är jag helt enkelt urtrött på den nedra yoghurten!
Igår var jag hemma hos min pojkväns föräldrar och fick då lite rabarber. På kvällen kokade jag ihop en rabarberkräm och ni kan ge er på att jag inte tänker äta en endaste liten droppe yoghurt så länge jag har god rabarberkräm i kylskåpet!

Såhär gjorde jag:

Ungefär 2-3 portioner
5 dl rabarber
2 dl vatten
1 dl socker
2 msk potatismjöl och ½ dl vatten

Jag kokade upp den skalade och skurna rabarbern med vatten och socker till rabarbern blivit mjuk, ca 4 minuter. Sedan tog jag av kastrullen från plattan och hällde i redningen av potatismjöl och vatten samtidigt som jag rörde om och sedan fick krämen koka upp en gång till. Klart!

Ett tips jag fick av mamma, var att strö lite socker på krämen när den svalnar för att slippa få en hinna uppepå.

Namnamnam! :-)





Kram!
Jossie

KOMMENTERA?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jossie

När jag var liten var mitt största intresse att pyssla, att skapa saker. Det är ett intresse som jag aldrig växt ifrån, det har bara utvecklats. Idag skapar jag kanske inte samma saker som jag gjorde som 7 åring, men det är samma sak i skapandet jag älskar som mest - processen. Att sätta igång med något och inte riktigt veta hur det kommer att sluta är underbart och spännande. Det är själva skapandet jag älskar mer än den slutgiltliga skapelsen, även om den oftast är ätbar och väldigt god... :) Kontakta mig? [email protected]

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela