Rabarberkräm
Heeej!
Jag är en sån där som inte är hungrig på mornarna och får tvinga i mig något att äta till frukost för att orka med dagen. När man måste tvinga i sig något till frukost så brukar yoghurt funka bra och just det har jag gjort varenda dag hela den här terminen. Nu är jag helt enkelt urtrött på den nedra yoghurten!
Igår var jag hemma hos min pojkväns föräldrar och fick då lite rabarber. På kvällen kokade jag ihop en rabarberkräm och ni kan ge er på att jag inte tänker äta en endaste liten droppe yoghurt så länge jag har god rabarberkräm i kylskåpet!
Såhär gjorde jag:
Ungefär 2-3 portioner
5 dl rabarber
2 dl vatten
1 dl socker
2 msk potatismjöl och ½ dl vatten
Jag kokade upp den skalade och skurna rabarbern med vatten och socker till rabarbern blivit mjuk, ca 4 minuter. Sedan tog jag av kastrullen från plattan och hällde i redningen av potatismjöl och vatten samtidigt som jag rörde om och sedan fick krämen koka upp en gång till. Klart!
Ett tips jag fick av mamma, var att strö lite socker på krämen när den svalnar för att slippa få en hinna uppepå.
Namnamnam! :-)
Kram!
Jossie