Pasta och linssås
Jag brukar äta vegetariskt minst en gång i veckan, dels för att jag tycker att det är så himla gott, dels för att det är billigt, dels för att det är bra för jorden! Gjorde en superenkel linssås till pastan, i stället för köttfärssås, idag. Familjen tittade först misstänksamt på den obekanta röran men till sist slukade både 10åriga lillebror och farmor den med belåtenhet!


För 4-5 portioner
1½ paket röda linser (go green)
1 pkt passerade tomater
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 kruka färsk basilika
salt, peppar, olivolja till steking
1½ paket röda linser (go green)
1 pkt passerade tomater
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 kruka färsk basilika
salt, peppar, olivolja till steking
Fräs vitlöken i olivoljan, tillsätt linser och passerade tomater och låt koka ca 5 minuter. Krydda med sambal, basilika, salt och peppar och låt puttra lite till, tills linserna blivit mjuka.
Jag serverade med pasta och hemodlad sallad.
Kram!
Jossie