Kycklinggryta á 15 minutos
Jag är ett stor fan av kyckling och lagar det ofta i olika former! Idag blev det en enkel gryta med inspiration från Indien. Den tar inte mer än ungefär en kvart att göra, perfekt när man vill ha en god middag men inte orkar stå i köket i timmar! Såhär gjorde jag:
För ungefär 3 portioner:
350 g kycklingfilé
300 g wokgrönsaker (blanda i det du tycker om eller ta en färdig påse wokgrönsaker)
1 burk kokosmjöl (400 ml )
½-1 påse Tandoori Chicken spice mix
1 dl vatten
1 st lime, skal och saft
Salt, peppar
Skär kycklingen i bitar och stek, salta och peppra.
Ha i wokgrönsakerna och woka i ett par minuter, ha sedan i Tandoori-kryddan och woka ytterligare någon minut. Jag hade bara i halva påsen eftersom jag tycker att det blir starkt nog, men om man är ett fan av riktigt stark mat så kan man ha i hela påsen.
Ha i kokosmjölken och vattnet och låt sjuda i några minuter. Riv i skal och pressa i saften av lime.
Servera med ris, bulgur eller couscous - whatever you waaant.
Taaadada daaaaa
Smaskens, och kram!
Jossie