Jossies hallonbrownies
Jag fick något ryck efter skolan idag och fick för mig att göra Brownies. Som vanligt så kan jag absolut inte följa recept utan experimenterade mig fram med det jag hade hemma - och gott blev det!
Såhär gjorde jag:
170 gram mörk choklad
50 gram smör
2 ägg
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl mjöl
1 krm bakpulver
200 gram hallon
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka och smält chokladen.
Klicka i smöret i den smälta chokladen och rör om.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst och vände sedan ner chokladen i äggsmeten.
Vänd i mjöl, kakao och bakpulvet och ha sist i hallonen.
Använd en form som är ungefär 20 x 25 cm och klä den med bakplåtspapper.
Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ungefär 25 minuter.
Låt kallna!
TIPS:
Det kan vara svårt att baka med choklad när man är laktosintolerant eller mjölkallergiker. Jag tål själv inte mjölk men är barnsligt förtjust i choklad och blev därför jätteglad när jag upptäckte att de flesta sorters mörk blockchoklad är mjölkfria, hallelujah!
Hoppas ni finner något inspirerande här på bloggen!
Må väl!
Kram,
Jossie