TILL STARTSIDAN

Ost & skinkpaj

Publicerad 2012-02-27 13:15:00 i Allmänt,




Idag kände jag mig lite extra amibitiös efter skolan och gjorde mammas mumsiga ost och skinkpaj! Den bara smälter i munnen, muuums!

Så här gjorde jag!

Pajdeg;
3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk vatten

Fyllning:
1 hg rökt skinka
3 ägg
3 dl grädde
4 dl riven ost
salt, peppar

När jag gör pajdeg så brukar jag göra den i matberedaren, eftersom det är det enklaste sättet enligt en latmask som mig. Mixa ihop mjöl, vatten och smör tills det liksom blir en klump i matberedaren - klumpen ska nu bli pajbotten! Tryck ut "klumpen" alias degen i en pajform och klipp skinkbitar över. Förgrädda pajbottnen i 10 minuter i mitten av en 225 grader varm ugn.



Nu ska äggstanningen göras! Vispa ihop ägg, grädde och riven ost och krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen över den färdiggräddade pajbottnen och grädda pajen i 25 minuter till (fortfarande i 225 grader.)

KLAAART!

Låt gärna den stå och "gotta till sig lite" innan servering.






Må väl!
Kram,
Jossie

Inspirerande tidning!

Publicerad 2012-02-26 21:05:00 i Allmänt,


Jag måste bara tipsa om en fantastisk tidning som jag nyligen upptäckt!
Massvis med inspirerande recept, texter och bilder.
Nästa nummer kommer ut 8 mars och jag längtar dit!


Jossies hallonbrownies

Publicerad 2012-02-16 16:10:19 i Allmänt,

        



Jag fick något ryck efter skolan idag och fick för mig att göra Brownies. Som vanligt så kan jag absolut inte följa recept utan experimenterade mig fram med det jag hade hemma - och gott blev det!

Såhär gjorde jag:

170 gram mörk choklad
50 gram smör
2 ägg
2.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl mjöl
1 krm bakpulver
200 gram hallon

Sätt ugnen på 175 grader. 

Hacka och smält chokladen. 



Klicka i smöret i den smälta chokladen och rör om.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst och vände sedan ner chokladen i äggsmeten.
Vänd i mjöl, kakao och bakpulvet och ha sist i hallonen.

Använd en form som är ungefär 20 x 25 cm och klä den med bakplåtspapper.

Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ungefär 25 minuter.

Låt kallna!






TIPS:

Det kan vara svårt att baka med choklad när man är laktosintolerant eller mjölkallergiker. Jag tål själv inte mjölk men är barnsligt förtjust i choklad och blev därför jätteglad när jag upptäckte att de flesta sorters mörk blockchoklad är mjölkfria, hallelujah!


Hoppas ni finner något inspirerande här på bloggen!

Må väl!

Kram,
Jossie

Superenkel tortilla-pizza

Publicerad 2012-02-09 20:15:00 i Allmänt,


Det här är en perfekt kylskåpsrensning som jag brukar göra när jag har något tortilla-bröd över. Det är enkelt, snabbt och vääldigt gott!




För 2 små tortillabröd:

Lägg tortillabröden på en bakplåtsklädd plåt. Blanda ihop ca 1 dl creme fraise med lite riven ost och bred på bröden. Lägg sedan på vad du nu tycker om! Jag la på skinka och färska champinjoner, men man kan ha på i stort sett vad helst man vill!

Ha i ugnen i 225 grader i cirka 10 minuter.

WOALLA!

Kram,
Jossie 

Om

Min profilbild

Jossie

När jag var liten var mitt största intresse att pyssla, att skapa saker. Det är ett intresse som jag aldrig växt ifrån, det har bara utvecklats. Idag skapar jag kanske inte samma saker som jag gjorde som 7 åring, men det är samma sak i skapandet jag älskar som mest - processen. Att sätta igång med något och inte riktigt veta hur det kommer att sluta är underbart och spännande. Det är själva skapandet jag älskar mer än den slutgiltliga skapelsen, även om den oftast är ätbar och väldigt god... :) Kontakta mig? [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela