Ost & skinkpaj
Idag kände jag mig lite extra amibitiös efter skolan och gjorde mammas mumsiga ost och skinkpaj! Den bara smälter i munnen, muuums!
Så här gjorde jag!
Pajdeg;
3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk vatten
Fyllning:
1 hg rökt skinka
3 ägg
3 dl grädde
4 dl riven ost
salt, peppar
När jag gör pajdeg så brukar jag göra den i matberedaren, eftersom det är det enklaste sättet enligt en latmask som mig. Mixa ihop mjöl, vatten och smör tills det liksom blir en klump i matberedaren - klumpen ska nu bli pajbotten! Tryck ut "klumpen" alias degen i en pajform och klipp skinkbitar över. Förgrädda pajbottnen i 10 minuter i mitten av en 225 grader varm ugn.
Nu ska äggstanningen göras! Vispa ihop ägg, grädde och riven ost och krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen över den färdiggräddade pajbottnen och grädda pajen i 25 minuter till (fortfarande i 225 grader.)
KLAAART!
Låt gärna den stå och "gotta till sig lite" innan servering.
Må väl!
Kram,
Jossie