Saffransmuffins med jul-touch

Hej! :)
Jag vet att det egentligen är alldeles för tidigt att få julkänslor, men det har jag! Jag vill bara ta fram ljusstakarna i fönstren, pyssla ihop julklappar och julkort, julklappshandla.... och framför allt längtar jag efter allt pyssel i köket! Här ska bakas lussekatter, saffransbullar, pepparkakor, kolor och massa annat gott! Med andra ord kommer ni få en del läsning här på bloggen framöver.
Förra veckan hade jag lov från skolan och var hemma hos mina föräldrar i Dalarna när den första snön färgade backen vit. Då bara kunde jag inte låta bli att baka längre! Då det bara var början av november så gjorde jag inget för juligt, utan ett par lagom juliga, och helt underbara saffransmuffins! Jag bakade dem två gånger och förbättrade receptet för att få riktigt goda och saftiga (& juliga!) muffins! Här kommer mitt recept:
Mina underbara saffransmuffins! 12 stycken
3 ägg
2½ dl socker
100 gram smör
½ gram saffran (en påse)
1 tsk socker
1 1/4 dl grädde (helst vispgrädde)
3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2-3 msk glögg
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt med elvisp.
Smält sedan smöret och stöt saffran med 1 tsk socker i en mortel. Häll ned saffranet i det smälta smöret och tillsätt grädden. Låt detta koka upp under omrörning och ställ sedan åt sidan.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.
Rör ned (rör och inte vispa!) smör/saffran/gräddblandningen bland äggen och sockret.
Blanda sedan försiktigt ned de torra ingredienserna.
Smaksätt sist med glögg.
Häll upp i muffinsformar och grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Muffinsen ska få lite ljust brun yta. Prova gärna med en sticka innan du tar ut dom, om stickan är torr så är muffinsen klara.
Avnjut med ett glas kall mjölk eller varför inte lite saft!


Stor kram!
Jossie
Jag vet att det egentligen är alldeles för tidigt att få julkänslor, men det har jag! Jag vill bara ta fram ljusstakarna i fönstren, pyssla ihop julklappar och julkort, julklappshandla.... och framför allt längtar jag efter allt pyssel i köket! Här ska bakas lussekatter, saffransbullar, pepparkakor, kolor och massa annat gott! Med andra ord kommer ni få en del läsning här på bloggen framöver.
Förra veckan hade jag lov från skolan och var hemma hos mina föräldrar i Dalarna när den första snön färgade backen vit. Då bara kunde jag inte låta bli att baka längre! Då det bara var början av november så gjorde jag inget för juligt, utan ett par lagom juliga, och helt underbara saffransmuffins! Jag bakade dem två gånger och förbättrade receptet för att få riktigt goda och saftiga (& juliga!) muffins! Här kommer mitt recept:
Mina underbara saffransmuffins! 12 stycken
3 ägg
2½ dl socker
100 gram smör
½ gram saffran (en påse)
1 tsk socker
1 1/4 dl grädde (helst vispgrädde)
3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2-3 msk glögg
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt med elvisp.
Smält sedan smöret och stöt saffran med 1 tsk socker i en mortel. Häll ned saffranet i det smälta smöret och tillsätt grädden. Låt detta koka upp under omrörning och ställ sedan åt sidan.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.
Rör ned (rör och inte vispa!) smör/saffran/gräddblandningen bland äggen och sockret.
Blanda sedan försiktigt ned de torra ingredienserna.
Smaksätt sist med glögg.
Häll upp i muffinsformar och grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Muffinsen ska få lite ljust brun yta. Prova gärna med en sticka innan du tar ut dom, om stickan är torr så är muffinsen klara.
Avnjut med ett glas kall mjölk eller varför inte lite saft!


Stor kram!
Jossie