Rabarbersaft
Heeej!
Under sommarlovet är jag hemma hos mina föräldrar, vilket betyder att jag har fler att laga mat och baka åt! Jag jobbar även ganska mycket och långa dagar, så därför hinner jag nästan aldrig uppdatera här.
För någon vecka sedan var det final i fotbolls EM och pojkvännen och hela familjen satt bänkade framför tv:n. Alla utom jag, för jag kokade rabarbersaft! Jag utgick från underbara Leila Lindholms recept och jag gjorde såhär:
För ungefär 2 flaskor:
För ungefär 2 flaskor:
1 kg rabarber
1½ liter vatten
5 dl socker
2 tsk citronsyra
Saft av 1½ citron
Skär rabarbern i små bitar och koka dem med vattnet i ungefär 15 minuter. Sila sedan saften och kasta resterna av rabarber. Nu kokar man upp saften igen med de övriga ingredienserna och låter den sedan svalna innan den hälls upp i rena flaskor.
1½ liter vatten
5 dl socker
2 tsk citronsyra
Saft av 1½ citron
Skär rabarbern i små bitar och koka dem med vattnet i ungefär 15 minuter. Sila sedan saften och kasta resterna av rabarber. Nu kokar man upp saften igen med de övriga ingredienserna och låter den sedan svalna innan den hälls upp i rena flaskor.

Kram!
Jossie
Jossie