TILL STARTSIDAN

Rabarbersaft

Publicerad 2012-07-09 01:28:41 i Allmänt,

Heeej!
Under sommarlovet är jag hemma hos mina föräldrar, vilket betyder att jag har fler att laga mat och baka åt! Jag jobbar även ganska mycket och långa dagar, så därför hinner jag nästan aldrig uppdatera här.
 
För någon vecka sedan var det final i fotbolls EM och pojkvännen och hela familjen satt bänkade framför tv:n. Alla utom jag, för jag kokade rabarbersaft! Jag utgick från underbara Leila Lindholms recept och jag gjorde såhär:

För ungefär 2 flaskor:
1 kg rabarber
1½ liter vatten
5 dl socker
2 tsk citronsyra
Saft av 1½ citron

Skär rabarbern i små bitar och koka dem med vattnet i ungefär 15 minuter. Sila sedan saften och kasta resterna av rabarber. Nu kokar man upp saften igen med de övriga ingredienserna och låter den sedan svalna innan den hälls upp i rena flaskor.
Kram!
Jossie

KOMMENTERA?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jossie

När jag var liten var mitt största intresse att pyssla, att skapa saker. Det är ett intresse som jag aldrig växt ifrån, det har bara utvecklats. Idag skapar jag kanske inte samma saker som jag gjorde som 7 åring, men det är samma sak i skapandet jag älskar som mest - processen. Att sätta igång med något och inte riktigt veta hur det kommer att sluta är underbart och spännande. Det är själva skapandet jag älskar mer än den slutgiltliga skapelsen, även om den oftast är ätbar och väldigt god... :) Kontakta mig? [email protected]

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela