GALET GOD GLASS!!!

Igår köpte jag Leila Lindholms bok "one more slice" vilket liksom är lika med att jag testar något recept idag! Jag provade att göra glass som Leila kallar "semifreddo". (Helt utan glassmaskin!) När vi inte verkar få någon sommar så kan vi i alla fall få äta lite god sommarglass!
Som vanligt kunde jag inte heller hålla mig till receptet den här gången heller, och jag gjorde ett hopkok av olika recept och ändrade lite här och där med ett helt underbart (!!!) resultat. PROVA!
8 portioner
Underbar jordgubb- & rabarberglass
5 dl jordgubbar
5 dl rabarber (ca 3 stjälkar)
½ dl vatten
4 dl socker
4 ägg
1 dl socker
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl creme fraise
Gör såhär: Börja med att göra en kompott av jordgubbarna, rabarbern, vattnet och sockret. Lägg allt i en kastrull och koka i 30 minuter. Låt svalna och ställ i kyl tills det är kylskåpskallt.
Gör sedan själva semifreddon. Separera äggulan och äggvitorna. Vispa gulan med ½ dl socker och de urskrapade fröna från vaniljstången tills det blir vitt och pösigt. Vispa sedan grädden och blanda ned den och 1 dl creme fraise i äggsmeten. Nu ska äggvitan vispas med resten av sockret till ett hårt vitt skum som sedan rörs ned med resten av glassmeten. Nu rör man även ner kompotten av jordgubbar och rabarber. Häll upp i en stor form, eller gör som jag och häll i två stycken gamla glassbunkar. Nu ska glassen frysas i ca 3-4 timmar, när den är klar ska den fortfarande vara mjuk i mitten för semifreddo är just "halvfryst" glass.
Om den står inne i frysen över natten tipsar Leila om att man då kan låta den mjukna i kylen ett tag innan servering.


Tioåriga lillebror var min hjälpreda, han tyckte det var jätteroligt att göra glass!
Ni måååste verkligen prova denna, den var helt fantastisk!
Ta hand om er!
Kram!
Jossie