TILL STARTSIDAN

Rödavinbärsgelé & Blandsaft

Publicerad 2012-08-12 23:38:00 i Baka, Saft o Sylt,



Jag tycker om att plocka bär och svamp (i lagom mängd!) och det är nästan ännu roligare att få göra något av det sen! Om man plockar mycket och inte orkar ta reda på allt på en gång så funkar det ju kanonbra att frysa in och använda senare.
Under sommaren har jag hunnit testa att göra en del saft och sylt och igår gjorde jag även gelé.
Receptet på gelén och saften har jag fått av min kära mormor, men jag la till citronsyra för konserverande effekt och citronsaft för smak i saften.
Här kommer recepten!

Blandsaft, 2-3 flaskor
2 liter bär
(jag använde hallon, röda vinbär & rabarber)
5 dl vatten
5 dl socker
2 citroner, saften

2 tsk citronsyra

Koka sönder bären med vattnet till saft, ca 15 minuter. Sila noggrant, jag använder en saftsil. Tillsätt socker, citronsaft och citronsyra, rör om och koka sedan upp. Ta noga bort skummet och häll i rena flaskor.



Röda vinbärs gelé
2 liter röda vinbär
3 dl vatten
Gelésocker

Koka sönder bären med vattnet till saft. Sila av noga. Mät den silade saften och tillsätt lika mycket gelésocker som mängd vätska. Koka upp enligt anvisning på förpackningen (½ minut). Ta noga bort skummet och häll i rena burkar.



Ut i skogen eller er egen eller grannens trädgård och plocka bär vetja!

Kram!
Jossie
 
 
 

KOMMENTERA?

Postat av: Jennifer

Publicerad 2012-08-13 14:26:24

du borde ge bort sånt där fint i present till folk tycker jag! :) saknar dig! <3 <3 <3

Svar: jaa kanske det.. :) saknar dig med. PUSS! <3
Jossie

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jossie

När jag var liten var mitt största intresse att pyssla, att skapa saker. Det är ett intresse som jag aldrig växt ifrån, det har bara utvecklats. Idag skapar jag kanske inte samma saker som jag gjorde som 7 åring, men det är samma sak i skapandet jag älskar som mest - processen. Att sätta igång med något och inte riktigt veta hur det kommer att sluta är underbart och spännande. Det är själva skapandet jag älskar mer än den slutgiltliga skapelsen, även om den oftast är ätbar och väldigt god... :) Kontakta mig? [email protected]

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela